DWG Reference

DWG Reference (XREF) komutu, bir AutoCAD çiziminde başka bir çizimi referans alarak bu çizim üzerinde kullanmanızı sağlayan bir komuttur. Referans alınan çizim, başka bir kişi tarafından veya farklı bir proje aşamasında olabilir.

Örneğin, bir mimarın projenin ana çiziminde binanın planını oluşturduğunu ve binanın cephe tasarımının farklı bir AutoCAD dosyasında yapıldığını varsayalım. Bu durumda, cephe tasarımı çizimini DWG Reference komutu kullanarak ana projeye ekleyebilirsiniz. Böylece, cephe tasarımı sürekli ana çizimde gösterilir ve herhangi bir değişiklik yapıldığında otomatik olarak güncellenir.

DWG Reference komutu ayrıca büyük projelerde birden fazla kişinin çalışmasına olanak tanır. Her bir kişi kendi çizimini oluşturur ve bu çizimleri ana projeye DWG Reference komutu kullanarak ekler. Böylece, tüm çizimler tek bir dosyada toplanır ve birbirleriyle senkronize edilir.

DWG Reference komutu kullanarak, referans alınan çizim üzerindeki katmanlar, bloklar ve diğer çizim öğeleri değiştirilemez. Ancak, referans alınan çizimdeki objelerin konumu, boyutu ve özellikleri değiştirilebilir.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir