Cylindrical Mapping

AutoCAD’de “Cylindrical Mapping” komutu, bir nesnenin silindirik yüzeylerinin materyal veya görüntüleri için düzleştirilmesini sağlar. Bu komut, özellikle boru, tüp, silindir gibi silindirik nesnelerin kaplamaları veya görüntüleri ile çalışırken sıkça kullanılır.

Örneğin, bir borunun üzerine bir logo eklemek istediğinizi varsayalım. “Cylindrical Mapping” komutunu kullanarak borunun yüzeyini düzleştirebilir ve logonun doğru şekilde yerleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede, logo borunun tüm yüzeyine doğru bir şekilde dağıtılarak yerleştirilebilir.

Benzer şekilde, bir silindir şeklindeki bir nesneye uygun materyaller veya görüntüler eklemek istediğinizde de “Cylindrical Mapping” komutu kullanılabilir. Örneğin, bir su tankı modeli tasarladığınızı varsayalım. Bu tankın yüzeyine uygun bir cam kaplama eklemek istediğinizde, “Cylindrical Mapping” komutunu kullanarak tankın yüzeyini düzleştirebilir ve cam kaplamanın doğru şekilde yerleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

“Cylindrical Mapping” komutu, borular, silindirler, tüpler gibi silindirik nesnelerin materyalleri veya görüntüleri için düzleştirilmesini sağlayarak 3D modelleme işlemleri sırasında kullanılır. Bu sayede, nesnelerin kaplamalarının planlanması ve materyallerin veya görüntülerin boyut ve konumlarının ayarlanması mümkün olur.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir