Layer Previous

“Layer Previous” komutu, önceki katmana geri dönmeyi ve düzenlemeye devam etmeyi sağlar. Bu komut, özellikle birkaç katman arasında sık sık geçiş yapıyorsanız, önceki katmana hızlı bir şekilde geri dönmek için kullanışlıdır.

Örneğin, bir çizim dosyasında, bir mimar zemin planında birçok farklı katman kullanmış olabilir: duvarlar, pencereler, kapılar, mobilyalar, elektrik hatları vb. Bu nedenle, farklı nesnelerin farklı katmanlarda çizilmesi gerekiyor ve çizim sırasında birçok katmana geçiş yapmak gerekiyor.

Örneğin, bir mimar çizimlerini yaparken bir duvar çiziyorsa ve daha sonra bir kapı çizmesi gerekiyorsa, “Layer Previous” komutunu kullanarak duvarların katmanına hızlıca geri dönebilir. Kapıyı çizdikten sonra, yine “Layer Previous” komutunu kullanarak, kapının katmanından duvarların katmanına geçiş yapabilir.

Bu örnekte, “Layer Previous” komutu, nesneleri farklı katmanlarda çizmek için kullanıldığında, hızlı bir şekilde önceki katmana geri dönerek çizime devam etmeyi sağlayan kullanışlı bir araçtır..

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir