DGN Underlay

AutoCAD’de DGN Underlay komutu, AutoCAD çizimlerinde kullanılan tasarım dosyaları olan MicroStation DGN dosyalarını AutoCAD ortamında kullanmayı sağlar. Bu komut sayesinde DGN dosyaları AutoCAD’de yerleştirilebilir ve DGN dosyasındaki öğelerin tamamı veya bir kısmı görüntülenebilir, düzenlenebilir veya yazdırılabilir.

Örneğin, bir mimarlık firması, bir proje için AutoCAD ve MicroStation programlarını kullanarak farklı çizimler oluşturuyor olabilir. Bu durumda, AutoCAD kullanıcıları, MicroStation’da oluşturulan DGN dosyalarını AutoCAD çizimlerine entegre etmek isteyebilirler. DGN Underlay komutu bu işlemi kolaylaştırır.

Örneğin, bir mimarlık firması bir alışveriş merkezi tasarlamak için AutoCAD ve MicroStation programlarını kullanıyor olsun. Firma, MicroStation programında bir kat planı çizdi ve bu planı AutoCAD projesine entegre etmek istiyor. Bunun için, AutoCAD’de DGN Underlay komutu kullanarak MicroStation’da çizilen DGN dosyasını AutoCAD projesine ekleyebilirler. Bu sayede DGN dosyasında çizilen kat planı AutoCAD projesinde kullanılabilir hale gelir ve firma, projeyi AutoCAD üzerinden tamamlayabilir.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir