3D Modeling

3D Modeling, AutoCAD 2018’deki bir Workspace’tır. Bu Workspace, 3D modelleme ve tasarım işlemlerine özellikle odaklanır ve 3D geometri, yüzeyler, katılar, ağ modelleri ve malzeme gibi birçok 3D modelleme aracına erişim sağlar.

Örneğin, bir mühendis, bir fabrikadaki bir boru sisteminin 3D modelini oluşturmak istediğinde 3D Modeling Workspace’ini kullanabilir. Bunun için önce 3D modelleme alanını tanımlar, sonra boruları, vanaları, filtreleri, vb. gibi boru sistemi parçalarını 3D uzayda oluşturur. Daha sonra, boruların doğru boyutlandırılması ve yerleştirilmesi için 3D boyutlandırma araçlarını kullanarak, modeli tamamlar. Bu Workspace ayrıca, çizimleri hazır hale getirmek için malzeme özellikleri ve yüzey işlemleri eklemek gibi 3D modellerin son düzenlemeleri için de kullanışlıdır.

Bu Workspace, özellikle mühendislik, inşaat, endüstriyel tasarım ve benzeri endüstrilerde kullanılır. 3D modelleme ve tasarım işlemlerinde, özellikle karmaşık 3D modellerin oluşturulması gerektiğinde kullanışlıdır.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir