Drawing Exchange Binary

AutoCAD’de Drawing Exchange Binary (DXB) komutu, AutoCAD dosyalarını DWG formatından DXB formatına dönüştürmek için kullanılan bir komuttur. DXB formatı, AutoCAD dosyalarının daha düşük bir dosya boyutuna sahip olmasını sağlayarak dosya transferlerinin daha hızlı ve daha kolay olmasına olanak tanır.

Örneğin, bir kullanıcının DWG dosyasını başka bir AutoCAD kullanıcısına göndermesi gerektiğinde, dosyanın boyutu çok büyük olabilir ve transferi zaman alabilir. Bu durumda, dosyanın DXB formatına dönüştürülmesi ve daha sonra gönderilmesi daha hızlı ve verimli olabilir.

DXB formatı, sadece çizimlerin hattını, açıklamasını ve alanını içerir. Bu nedenle, dosyanın DXB formatına dönüştürülmesi, dosya boyutunu azaltırken bazı özelliklerin kaybolmasına neden olabilir.

DXB formatı aynı zamanda çıktı alırken de kullanılabilir. Örneğin, bir kullanıcının büyük boyutlu bir DWG dosyasını yazdırması gerektiğinde, dosya boyutu nedeniyle yazdırma işlemi çok uzun sürebilir. Bu durumda, DXB formatına dönüştürülerek çıktı alınabilir ve daha hızlı bir yazdırma işlemi gerçekleştirilebilir.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir