Motion path Animations

Autocad’de View menüsünde yer alan Motion Path Animations, animasyonlu modeller oluşturmak için kullanılan bir özelliktir. Bu özellik, bir nesneyi belirli bir yörünge boyunca hareket ettirmenizi sağlar.

Bu özellikle, bir nesneyi hareket ettirmek için bir yol (motion path) çizerek, nesnenin yol boyunca nasıl hareket edeceğini ayarlayabilirsiniz. Yol, çizgi, spline veya poliline şeklinde oluşturulabilir. Motion path, kavisli veya düz çizgiler şeklinde oluşturulabilir ve tüm nesne boyunca sürekli hareket edebilir. Motion path animations, hareketli nesneler için çeşitli animasyonlar oluşturmanıza olanak tanır.

Örneğin, bir arabanın yola paralel bir yolu takip ederek hareket etmesi için bir motion path oluşturabilirsiniz. Bu yol boyunca, aracın hızını, rotasını ve yönünü ayarlayabilirsiniz. Sonra, aracın hareketini izlemek için animasyonu başlatabilirsiniz. Animasyonu görüntülemek için birkaç kare render alabilirsiniz. Bu, ürün tasarımı, mimari görselleştirme veya 3D animasyonlu videolar oluşturma gibi çeşitli alanlarda kullanılabilir.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir