Layer Unisolate

“Layer Unisolate” komutu, AutoCAD’deki izole edilmiş katmanları tekrar görünür hale getirmek için kullanılır. Özellikle büyük ölçekli projelerde, birden fazla katmanı izole ederken yanlışlıkla bazı katmanları gizleyebilirsiniz. Bu durumda, “Layer Unisolate” komutu ile tüm katmanları yeniden görünür hale getirebilirsiniz.

Örneğin, bir mimari proje üzerinde çalışırken, farklı katmanlar kullanarak bina planınızı çiziyorsunuz ve bir noktada sadece duvarların katmanını izole ediyorsunuz. Ancak, bir süre sonra diğer katmanların nerede olduğunu unutarak diğer öğeleri gizleyebilirsiniz. Bu durumda, “Layer Unisolate” komutunu kullanarak tüm katmanları yeniden görünür hale getirebilirsiniz.

Ayrıca, “Layer Unisolate” komutu, izole edilmiş katmanları belirli bir görünüm alanından kaldırmak için de kullanılabilir. Örneğin, birden fazla görünüm alanı olan bir çizimde, bir görünüm alanında izole edilmiş bir katmanınız var ve diğer görünüm alanlarına geçmek istiyorsunuz. Bu durumda, önce “Layer Unisolate” komutunu kullanarak izole edilmiş katmanı tüm görünüm alanlarından kaldırabilirsiniz.

Bu komut, AutoCAD kullanıcılarının hızlı ve kolay bir şekilde katmanları düzenlemesine yardımcı olan bir araçtır.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir