Point Cloud Reference

AutoCAD’de Point Cloud Reference komutu, 3B lazer tarama veya fotogrametri yöntemi kullanılarak elde edilen nokta bulutu verilerini referans olarak yüklemek için kullanılır. Bu, inşaat projelerinde gerçek dünya verilerinin doğru bir şekilde görselleştirilmesini ve tasarım kararlarının verilmesini sağlar.

Örneğin, bir bina için nokta bulutu taraması yapılmışsa ve bu veriler AutoCAD’e yüklendiyse, Point Cloud Reference komutu kullanılarak bu veriler referans olarak yüklenir. Bu sayede, tasarımcılar bina çevresindeki gerçek dünya öğelerini (örneğin ağaçlar, sokak lambaları vb.) görüntüleyebilir ve tasarım kararlarını daha doğru bir şekilde alabilirler.

Point Cloud Reference komutu ayrıca, nokta bulutu verilerinin büyük boyutları nedeniyle AutoCAD’in performansını olumsuz etkilemesini önlemek için kullanılır. Nokta bulutu verileri yalnızca referans olarak yüklenir ve AutoCAD modelinde depolanmaz.

Örneğin, bir yol projesinde, yolun tamamının lazer taraması yapılmış ve bu veriler AutoCAD’e yüklenmiş olsun. Bu veriler AutoCAD modelinde çok büyük boyutlarda olabilir ve AutoCAD’in performansını etkileyebilir. Point Cloud Reference komutu kullanılarak, sadece görüntülemek istenen bölüm belirlenerek, sadece bu bölge referans olarak yüklenir ve AutoCAD modelinde depolanmaz. Bu sayede, AutoCAD’in performansı korunmuş olur.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir