OLE Links

AutoCAD’de “OLE Links” komutu, OLE (Object Linking and Embedding) nesnelerini çizimde kullanmak için kullanılır. OLE nesneleri, diğer programlarda oluşturulmuş nesnelerdir ve AutoCAD çizimine yerleştirilir. Bu nesneleri AutoCAD’de kullanmak, programlar arasında bilgi paylaşımını kolaylaştırır.

OLE nesneleri, kaynak programda oluşturulduktan sonra AutoCAD’e yerleştirildiğinde “OLE Links” komutu kullanılabilir. Bu komut, OLE nesnesini güncellemek, bağlantıyı kırmak veya nesneyi kaldırmak için kullanılabilir.

Örneğin, bir Excel çalışma sayfasını AutoCAD çizimine yerleştirdiğinizi varsayalım. Bu nesne, Excel’deki verileri AutoCAD çiziminde gösterir. Eğer kaynak Excel dosyasındaki veriler değiştirilirse, AutoCAD’de de bu değişikliklerin görünmesi için OLE bağlantısı güncellenmelidir. “OLE Links” komutu, bu bağlantının güncellenmesini sağlar.

“OLE Links” komutunu kullanmak için, öncelikle OLE nesnesini seçin. Daha sonra, aşağıdaki yollardan birini kullanarak “OLE Links” komutunu çalıştırın:

  1. “OLE Links” komutunu komut satırına yazarak veya komut çubuğundan seçin.

  2. Sağ tıklayarak açılan bağlam menüsünden “OLE Links” seçeneğini seçin.

Bu komutla, OLE nesnesinin bağlantısı kırılabilir veya nesne kaldırılabilir. Ayrıca, nesnenin güncellenmesi için de kullanılabilir.

Not: “OLE Links” komutu, OLE nesnelerini kullanmak için gereklidir ancak nesnelerin oluşturulması veya düzenlenmesi için kullanılmaz. Bu işlemler için kaynak program kullanılmalıdır.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir