Copy ( CTRL + C )

AutoCAD’de Copy komutu, seçili nesneleri kopyalar ve kopyalanan nesneleri çizim alanına yerleştirir. Bu komut, nesneleri bir yerden başka bir yere kopyalamak istediğinizde kullanışlıdır.

Örneğin, bir çizim dosyasında bir dikdörtgen çizmek istediğinizi varsayalım ve daha sonra aynı dikdörtgeni başka bir yere de kopyalamak istediğinizi düşünün. Bu durumda, Copy komutunu kullanarak orijinal dikdörtgeni kopyalayabilir ve kopyasını istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz.

Copy komutu, seçili nesneleri kopyalamak için kullanılabilir. Seçim yapmak için, nesneyi tek tıklama veya çizgi çizerek çerçeve içine alabilirsiniz. Komutu kullanmak için, kopyalamak istediğiniz nesneleri seçin ve sonra “Ctrl + C” kısayolunu kullanın veya komut satırına “Copy” yazarak çağırın.

Örneğin, bir dikdörtgeni kopyalamak istediğinizde, dikdörtgeni seçin ve ardından “Ctrl + C” tuşlarına basın. Seçili dikdörtgen kopyalanacak ve panoya yerleştirilecektir. Daha sonra, istediğiniz yere gidip “Ctrl + V” tuşlarına basarak dikdörtgeni yapıştırabilirsiniz.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir