Update Data Links

“Update Data Links” komutu, AutoCAD 2018’de Data Link Manager ile bağlanmış harici verileri güncellemek için kullanılır. Bu komutu kullanarak, veri bağlantılarınızı otomatik olarak yenileyebilir ve değişen verileri AutoCAD çiziminizde görebilirsiniz.

Örneğin, bir Excel dosyasını Data Link Manager aracılığıyla AutoCAD çiziminize bağladınız ve verilerinizi AutoCAD çiziminde kullanıyorsunuz. Bu verilerde bir değişiklik yapıldı ve bu değişikliği AutoCAD çiziminizde görmek istiyorsunuz. “Update Data Links” komutunu kullanarak, bağlantılı verileri otomatik olarak yenileyebilir ve değişiklikleri AutoCAD çiziminizde görebilirsiniz.

“Update Data Links” komutunu kullanmak için, Tools menüsünden Data Links alt menüsüne gidin ve “Update Data Links” seçeneğini seçin. Bu, Data Link Manager iletişim kutusunu açar ve bağlı verileri yenilemek isteyip istemediğinizi sorar. “Yes” seçeneğini seçerseniz, AutoCAD çiziminizdeki tüm bağlantılı veriler otomatik olarak yenilenir ve değişiklikleri görebilirsiniz.

Bu özellik, AutoCAD çizimlerinizdeki verilerin doğruluğunu ve güncelliğini sağlamak için çok kullanışlıdır. Herhangi bir değişiklik yapıldığında, “Update Data Links” komutunu kullanarak verilerinizi kolayca güncelleyebilirsiniz.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir