Spherical Mapping

AutoCAD’de “Spherical Mapping” komutu, küresel bir yüzeyin materyal veya görüntüler için düzleştirilmesini sağlar. Bu komut, özellikle küresel nesnelerin kaplamaları veya görüntüleri ile çalışırken sıkça kullanılır.

Örneğin, bir dünya modeli tasarladığınızı varsayalım. Bu dünyanın yüzeyine uygun bir materyal veya görüntü eklemek istediğinizde, “Spherical Mapping” komutunu kullanarak dünyanın yüzeyini düzleştirebilir ve kaplamanın doğru şekilde yerleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Benzer şekilde, bir lamba modeli tasarladığınızı varsayalım. Bu lambanın cam gövdesine uygun bir kaplama eklemek istediğinizde, “Spherical Mapping” komutunu kullanarak küresel yüzeyi düzleştirebilir ve kaplamanın doğru şekilde yerleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

“Spherical Mapping” komutu, küresel nesnelerin materyalleri veya görüntüleri için düzleştirilmesini sağlayarak 3D modelleme işlemleri sırasında kullanılır. Bu sayede, nesnelerin kaplamalarının planlanması ve materyallerin veya görüntülerin boyut ve konumlarının ayarlanması mümkün olur.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir