VBA Manager

Tools menüsünde bulunan Macro menüsünde bulunan “VBA Manager” komutu, AutoCAD’de VBA (Visual Basic for Applications) makrolarını yönetmenizi sağlar. VBA, AutoCAD’de benzersiz çizim işlemleri oluşturmak için kullanılan bir programlama dili olarak kullanılabilir.

VBA Manager, AutoCAD’de VBA makrolarını yönetmek için kullanışlı bir araçtır. Bu araç, AutoCAD’de kaydedilmiş VBA makrolarını düzenleme, oluşturma ve yönetme işlemlerini kolaylaştırır.

Örneğin, bir proje için özel bir çizim işlemi yapmanız gerekiyorsa ve bu işlemi AutoCAD’de VBA makrosu olarak kaydetmek istiyorsanız, VBA Manager’ı kullanabilirsiniz. Öncelikle, VBA Manager’ı açarak, yeni bir VBA makrosu oluşturabilirsiniz. Daha sonra, VBA kodunu yazarak özel çizim işlemini oluşturabilirsiniz. Bu kodları kaydettikten sonra, VBA Manager ile oluşturduğunuz VBA makrosunu yönetebilirsiniz.

Ayrıca, VBA Manager, AutoCAD’de kaydedilmiş VBA makrolarını düzenlemenizi de sağlar. Bu sayede, mevcut VBA makrolarınızı kolayca değiştirebilir, yeniden düzenleyebilir veya silme işlemleri yapabilirsiniz.

VBA Manager, AutoCAD’de özelleştirilmiş çizim işlemleri oluşturmak için güçlü bir araçtır ve AutoCAD kullanıcılarının çizim işlemlerini hızlandırmak ve optimize etmek için kullanabilecekleri birçok farklı seçenek sunar.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir