Cut ( CTRL+X )

AutoCAD’de Cut komutu, seçili nesneleri keserek panoya kopyalar ve ardından nesneleri çizim alanından kaldırır. Bu komut, nesneleri kopyalamak ve başka bir yere yapıştırmak istediğinizde kullanışlıdır.

Örneğin, bir çizim dosyasında bir çizgiyi kesmek istediğinizi varsayalım ve başka bir yere yapıştırmak istiyorsunuz. Bu durumda, Cut komutunu kullanarak seçtiğiniz çizgiyi keserek panoya kopyalayabilirsiniz. Daha sonra, istediğiniz yere gidip Paste komutunu kullanarak çizgiyi yapıştırabilirsiniz.

Cut komutu, seçili nesneleri kesmek için kullanılabilir. Seçim yapmak için, nesneyi tek tıklama veya çizgi çizerek çerçeve içine alabilirsiniz. Komutu kullanmak için, kesmek istediğiniz nesneleri seçin ve sonra “Ctrl + X” kısayolunu kullanın veya komut satırına “Cut” yazarak çağırın.

Örneğin, bir çizgiyi kesmek istediğinizde, kesmek istediğiniz çizgiyi seçin ve ardından “Ctrl + X” tuşlarına basın. Seçili çizgi kesilecek ve panoya kopyalanacaktır. Daha sonra, çizgiyi başka bir yere yapıştırmak istediğinizde “Ctrl + V” tuşlarına basarak yapıştırabilirsiniz.

Leave Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir